Buitenleven

Buitenleven


Het buitenleven neemt een belangrijke plaats in binnen de activiteiten die Jong Nederland voor de jeugd organiseert. Niets is gezonder voor een kind dan lekker actief zijn in de buitenlucht. De outdoor activiteiten van Jong Nederland zijn uitdagend, speels en leerzaam voor elke leeftijd. De Springertjes staan te springen om met de knapzak over de schouder een wandeltocht te maken en te picknicken in het park of bos.

De Belhamels kijken jaarlijks uit naar het vuurvoetballen maar ook de klassieke survivaltocht met een overnachting onder gespannen zeiltenten zijn populair. De activiteiten die we doen lopen vaak door elkaar heen. Een hindernisbaan die de kinderen eerst zelf gebouwd hebben, wordt bijvoorbeeld later weer in een tienkamp gebruikt. En een zelf gebouwd vlot moet natuurlijk ook getest worden of het wel echt kan drijven en varen.

Kinderen kunnen meer dan je zou denken en leren al doenerwijs veel van het buitenleven. Van het ruiken en proeven van kruiden maar ook bijvoorbeeld met het bouwen van insectenhuizen leren zij meer over de insecten. ‘Ouderwetse’ technieken gaan hand in hand met moderne technieken. Speurtochten zijn even leerzaam en uitdagend met een kompas als met een gps-ontvanger of telefoon bij geocaching.

Share
Tweet