Creativiteit

Creativiteit


Creativiteit is een breed begrip waarbij de eigen fantasie wordt gestimuleerd middels activiteiten. Creativiteit is goed voor de ontwikkeling van onze hersenen. En het leuke is dat iedereen het kan! De één werkt heel graag grof of met veel kleuren terwijl de ander juist heel precies of met veel details werkt. Ieder kind gaat met de creatieve opdrachten op zijn eigen manier aan de slag.

Soms maken we een klein knutselwerk, iets voor onszelf, de andere keer iets groots en gezamenlijk zoals bijvoorbeeld een wandschilderij om onze boerderij op te vrolijken. Met verschillende materialen ontstaan de mooiste creaties. Mozaïeken met een paillet aan kleuren of het maken van ijssculpturen met beitels en zagen.

Graffiti spuiten is natuurlijk heel stoer en hip, maar beeldhouwen met speksteen is minstens zo leuk. Toneelspel is een heel andere vorm van creativiteit, waarbij de kinderen veel leren over mimiek, inleven en acteren. En niets is lekkerder dan een eigen vers gebakken pizza of broodjes in de buitenoven. Van het kopen van de ingrediënten tot het bereiden en ervan smullen.
Share
Tweet