Sport en Spel

Sport en Spel


Jong Nederland is in beweging, letterlijk en figuurlijk. Samen sporten en spelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de jeugd. Actief bezig zijn is niet alleen gezond maar vooral ook erg leuk!
Na het knutselen is het fijn om nog even lekker te bewegen. Maar soms zijn we ook de hele middag of avond bezig met een groter spel. Natuurlijk spelen we weleens een eenvoudig potje voetbal of slagbal.

Maar aan de levende bordspellen wordt ook erg veel plezier beleefd. Zoals het krokodillendrijfzandspel, de Colonisten van Catan of het zeer populaire Weerwolven van de Wakker Dam. Aan de uitvoering wordt een hele creatieve invulling gegeven met gebruik van verschillende attributen. Door slim en goed samen te spelen worden de kinderen zelf onderdeel van het spel.


Bij goed weer zijn we vooral buiten te vinden en spelen slagbal met een grote ingegraven katapult of schieten sinaasappelen met een pvc-buis. In de zomer zijn waterspellen met waterballonnen of -pistolen razend populair bij de jongste leden. Met de algehele dag, tijdens het zomerkamp, komen alle leeftijdsgroepen samen om verschillende spellen samen te spelen. Voorop staat dat plezier hebben belangrijker is dan competitie!

Share
Tweet